Utrecht - Vredenburg 31 0000.0011

 

Literatuur

 

- Wersch, Albert van, "Keers Bakkerij". In: Binnenstadskrant, 12-1999 (jrg. 5, nr 5), blz. 8 (Adres Vredenburg 31 volgens het artikel)

- "De sprits en theerandjes van Keers Vreeburg". In: Utrechts Nieuwsblad, 20-01-2004, blz. 14

- "Tabak, sigaren en banket bij automatiek Keers". In: de Oud-Utrechter, 04-09-2012, blz. 11 ("Een goede prijs. De banketbakkerij is inmiddels verhuisd naar nr. 31 op het Vredenburg. Winkel en bakkerij moeten wijken voor de 'doorbraak': de aanleg van de St. Jacobsstraat. F.J. Keers heeft volgens het Utrechtsch Nieuwsblad zware onderhandelingen gevoerd met de gemeente over de onteigening van het pand[…]. Het einde. Op het nieuwe adres aan het Vredenburg is de banketbakkerij tot 1958 blijven bestaan. De drie zoons van Hendrik Keers willen geen van allen het bakkersvak in. Volgens Ruud Keers 'vond pa dat niet erg, want hij zei altijd zelf dat banketbakker zijn een zwaar en tijdrovend werk was, waar weinig inkomsten tegenover stonden.'")

- Berg, Ton van den, "Stadsjeugd. Koffyhuis ook speelpaleis". In: Algemeen Dagblad - Utrechts Nieuwsblad, 22-02-2007, bijlage 'Utrecht Dichtbij', blz. 11 (Maja Ritzer woonde als kind boven het Haasch Koffyhuis [dan in Vredenburg 28], 't Haagie, van haar ouders, Jo en Bertha Ritzer. De familiefoto is uit ca 1953. Via de daken slopen de kinderen stiekum naar het buurpand, de bioscoop Palace/Cineac [Vredenburg 29], waar ze vanuit de filmcabine mochten kijken. Op de hoek van de Korte Koestraat zat de Ritzerbar [Vredenburg 39], die voorheen de Jaarbeursbar heette, toen opa Ritzer er nog de baas was. Verder aan het Vredenburg genoemd: hotel Riche, Van Dillen [dan in Vredenburg 22], met in de etalage rondrijdende koopwaar, de snackbar van Ben Bril (oud bokser) en banketbakker Keers [opmerking: deze jeugdherinneringen beslaan niet één moment: Ben Bril kwam in Vredenburg 31, nadat banketbakker Keers er stopte].)